Natteravnenes træning

Natteravnenes koncept er, og skal, være enkelt og let at overskue. Ingen Natteravn går på gaden uden at kende de 5 gyldne regler og inden for kort tid tilbydes man Natteravnenes Basiskursus. Derudover arbejder foreninger med at give Natteravnene så gode kompetencer så muligt, hvorfor rigtig mange af foreninger tilbyder yderligere kurser.

Basis kursus

De frivillige Natteravne får indsigt i hvordan de, med sund fornuft og som gode rollemodeller, kan supplere det tryghedsskabende og forebyggende arbejde, som politi, SSP / kommunen, beboerrådgivere og frivillige foreninger udfører på lokalt plan.

Desuden lærer de, hvordan de især kan hjælpe børn og unge med de problematikker de eventuelt skulle stå med. Natteravnenes andet fokus er omsorgsfuld voksen-kontakt til udsatte unge.

De får indsigt i, at Natteravnene er et landsdækkende initiativ, med baggrund i den værdi det har for de lokale Natteravneforeninger.

E-kursus

Alle frivillige i Natteravnene skal enten gennemgå grundkurset i fortsættelse af et Borgermøde, eller et opsamlings ”Basiskursus”.

Som inspiration for nye – eller som ”brush up” for mere rutinerede ravne, eller bare som opslagsværk, har Sekretariatet desuden fået udarbejdet et internet baseret træningsprogram, betalt af TrygFonden, som på et par timer – med mulighed for pauser - kommer rundt i alle forhold vedrørende Natteravnenes regler, holdninger og adfærd.

Du kan tage kurset ved at klikke på linket her: E-kursus

Lidt afhængig af din internetopkobling, kan det tage lidt tid at trække film og besvarelser ned på din PC.

God fornøjelse!

Første hjælp

En Natteravn på gaden må gerne kunne handle hurtigt og effektivt ved ulykker eller pludseligt opstået sygdom. Derfor tilbyder mange lokalforeninger Natteravnene undervisning i almindelig førstehjælp, samt både hjerte-/lungeredning, og hvordan man genopliver en person med en hjertestarter. Dette aftales lokalt og meget gerne med lokale undervisere.