Natteravnene er din ekstra ven i byen

Natteravnene er ansvarlige frivillige voksne, som skaber tryghed for dig som ung. Du kender os sikkert allerede. Det er os i de gule jakker, som er i nærheden, når du selv er ude.

Jeanette 21 år

Jeg synes, det er dejligt, at man kan se de gule jakker og vide, der er nogen, som passer på én, og som kan tilkalde hjælp, hvis det bliver nødvendigt

Anne Kathrine 15 år

Nu er jeg ikke selv gammel nok til at gå i byen, men når jeg engang skal til det, så er jeg glad for, at Natteravnene er der, fordi man ved, at der er nogen man kan komme hen til, hvis der skulle ske noget

Andre unge har sagt til os at … Natteravne på gaden er som at have en ekstra ven med byen.

Vi går tre voksne sammen på stier og gader for at være med til at sikre, at du og dine venner har det godt. Vi er der, hvis I lyst til eller brug for en snak om stort eller småt. Vi giver også gerne en hjælpende hånd – og har gode bolcher i lommen (mange Natteravnehold har også kondomer i den anden lomme).

Der er Natteravnene overalt i Danmark.

- du kan møde os i dag-, aften eller nattetimer afhængig af, hvor du færdes.

- vi går kun i det offentlige rum, og går derfor ikke ind på diskoteker, i ungdomsklubber, barer eller lignende

- vi oplever sjældent uroligheder, men løser dem, i givet fald med sund fornuft og blander os aldrig fysisk

- vi ved af erfaring, at vi er med til at forhindre hærværk, vold og anden uro alene ved at være til stede

Om Natteravnene

Natteravnene har været på gader og stræder siden 1998. Holdene på gaden har trøstet, givet og ikke mindst fået i tusindvis af krammere, lagt skulder til kærestesorger, hjulpet folk som er kommet til skade eller blot skal have hjælp til ét eller andet. Vi har tillige forebygget potentielle volds- og hærværkssituationer samt skabt en masse god social sameksistens. Vi har også haft meget alvorlige situationer og eksempelvis reddet folk fra at drukne samt hjulpet selvmordskandidater væk fra veje, togskinner og broer.

Natteravnene lægger gerne øre til unges forskellige udfordringer og bruger deres sunde fornuft som "lynafledere" i forbindelse med forskellige ungdoms- og identitetsproblemer. Mere alvorlige forhold som kræver egentlig rådgivning, henviser vi til hjælp gennem SSP eller anden professionel rådgivning. (SSP: lokalt samarbejde mellem Skole, Socialforvaltning og Politi).