Ha' en fantastisk sidste skoledag!

Sidste skoledag inden læseferien er en festdag for 9. og 10. klasser og gymnasieelever med udklædning, karameller, fest og højt humør. Natteravnene er med til at gøre dagen både tryg og sjov.

”Sidste skoledag skal være en fed oplevelse for de unge, og derfor er Natteravne ude i de gule jakker flere steder i landet. Vi hjælper med til at de unge får en tryg og sjov fest,” siger Kim Hassø, chef for Natteravnenes Landssekretariat.

Sidste skoledag er en dag, hvor der bliver festet godt igennem, og hvor nogle unge også prøver alkohol første gang. I den sammenhæng kan det være svært at sige nej. Hver tredje ung har mere end én gang oplevet drikkepres, når de fester med jævnaldrende. Det viser en undersøgelse af unges alkoholvaner som blandt andet TrygFonden står bag. Det er derfor en problemstilling, som Natteravnene også er opmærksomme på ved sidste skoledag.

”Som Natteravne oplever vi, at langt de fleste unge er rigtig gode til at passe på hinanden og hjælpe hinanden. Det kan være lidt sværere, når der kommer alkohol ind i billedet, og derfor er det godt, at der er ansvarlige voksne i nærheden. Normalt er Natteravnene mest ude i aften og nattetimerne, men på sidste skoledag starter festen tidligt, så der er også brug for os i dagtimerne,” siger Kim Hassø.

Natteravnene opfordrer forældrene og unge til at tale om, hvordan man kan få en god sidste skoledag - gerne uden alkohol, eller med en aftale om hvad og hvor meget, man drikker.

Tal med jeres forældre og venner om hvordan i kan:

  • passe på jer selv og jeres kammerater
  • hjælpe hinanden og tage ansvar, så ingen gør noget dumt
  • følges, så ingen går alene, når i skal hjem
  • holde mobilen åben, så i kan komme i kontakt med jeres forældre

Kilde: Tips til forældre om sidste skoledag er fra Det Kriminalpræventive Råd