På Landsmødet i 2015 blev der trukket lod om tre foredrag/kurset som skulle gå til tre forskellige netværk, og Netværk 4 Østjylland var de heldige vindere af et 3 timers kursus om "konflikt- og krisehåndtering i nattelivet" sponsoreret af Konfliktinstituttet.

”Efter lidt skriveri frem og tilbage, kom datoen endelig på plads, så vi kunne afholde kurset for alle foreningerne i Netværket” fortæller Charsten Lilleris som er formand i Ebeltoft, og som har stået for at få aftalen i hus. Foreningen i Hadsten lagde lokale til, da det passer med at Hadsten ligger i midten af regionen.

Underviserne Merete Hessel og Michael Juul Fedders fortalte om deres baggrund og hvorfor de startede Konfliktinstituttet.

”Michael fortalte bla. hvordan og hvorfor han betegner sig som beskyttende (det var noget i hans barndom som gjorde dette) og derefter skulle vi fortælle om os selv” fortæller Charsten…som aftenen skred frem og tiden løb var det dejlig at se, hvordan de to instruktører kunne fast holde hele forsamlingen.

Det var ikke kun stillesiddende aktivitet med lytning der foregik. Kursisterne skulle også op på gulvet, og aktivt tage stilling til de farvede felter, hvor man selv mente man hørte til.

  • Gul ”Konkurrerende”: (forfølger egne mål på bekostning af andre)
  • Orange ”Samarbejdende”: (arbejde sammen for at forstå og imødekomme begge parters behov)
  • Rød ”Kompromissøgende”: (gensidig indrømmelse og gensidig vinding, mødes på midten)
  • Grøn ”Undvigende”: (undvigelse, udskydelse eller tilbagetrækning)
  • Blå ”Tilpassende”: (ofrer egne behov for at imødekomme andres)

Som udgangspunkt valgte hver enkelt at stille sig  på den farve, hvor de selv mente de passede ind – men efter en gennemgang af alle med instruktørens vejledning, endte de måske et helt andet sted. Det er sjovt at se, hvordan man ser på sig selv – og hvordan andre oplever én…og det hænger jo ikke altid sammen.

”Det var en rigtig god aften og kursus,  som varmt kan anbefales til andre. På vegne af netværket og alle de frivillige, takker vi mange gange for præmien. Det var blot ærgerligt, at ikke alle foreninger kunne deltage” slutter Charsten.