Natteravnene er med til at gøre sidste skoledag til en god dag...

Sidste skoledag inden læseferien er en festdag for 9. og 10. klasser og gymnasieelever med ud-klædning, karameller, fest og højt humør.

Natteravnene er med til at gøre dagen både tryg og sjov. ”Sidste skoledag skal være en fed oplevelse for de unge, og derfor er Natteravne ude i de gule jakker flere steder i landet. Vi hjælper med til at de unge får en tryg og sjov fest,” siger Kim Hassø, chef for Natteravnenes Landssekretariat.

Sidste skoledag er en dag, hvor der bliver festet godt igennem, og hvor nogle unge også prøver alkohol første gang. I den sammenhæng kan det være svært at sige nej. Hver tredje ung har mere end én gang oplevet drikkepres, når de fester med jævnaldrende. Det viser en undersøgelse af unges alkoholvaner som blandt andet TrygFonden står bag. Det er derfor en problemstilling, som Natteravnene også er opmærksomme på ved sidste skoledag.

”Som Natteravne oplever vi, at langt de fleste unge er rigtig gode til at passe på hinanden og hjælpe hinanden. Det kan være lidt sværere, når der kommer alkohol ind i billedet, og derfor er det godt, at der er ansvarlige voksne i nærheden. Normalt er Natteravnene mest ude i aften og nattetimerne, men på sidste skoledag starter festen tidligt, så der er også brug for os i dagtimerne,” siger Kim Hassø.

Natteravnene opfordrer forældrene til at tale med de unge om, hvordan de kan få en god sidste skoledag - gerne uden alkohol, eller med en aftale om hvad og hvor meget, de unge drikker.

Sådan kan forældre hjælpe de unge til en god sidste skoledag.

Tal med jeres teenagere om at:

  • de skal passe på sig selv og deres kammerater
  • de skal hjælpe hinanden og tage ansvar, så ingen gør noget dumt
  • de følges, så ingen går alene, når de skal hjem
  • de holder mobilen åben, så de kan komme i kontakt med deres forældre

Kilde: Tips til forældre om sidste skoledag er fra Det Kriminalpræventive Råd

Kontaktinformation:
Chef for Natteravnenes Landssekretariat
Kim Hassø
Tlf. 70 12 12 99
Direkte: 21 30 60 99
Mail. kim@socialtansvar.dk