Natteravnene savner frivillige i Aarhus

Natteravnene gør en målrettet indsats for at etablere en lokalafdeling i Aarhus. Trods stor lokal interesse, har der hidtil været for få frivillige, men det gør vi nu noget ved. Blandt andet med støtte fra Sallingfondene og ved at engagere borgmesteren.

Lørdag aften den 10. marts havde vi arrangeret en debutvandringen igennem Århus by i selskab med Borgmester Jacob Bundsgaard, 5 spillere fra Bakken Bears og en masse andre ambassadører - for at skabe opmærksomhed omkring behovet for Natteravne i Århus midtby.

"I dag er der kun Natteravne i Aarhus Nord og forstæderne, bl.a. Tilst og Harlev, men ikke i Aarhus C. Det skal der gøres noget ved! De unge søger jo ofte ind til byen, og derfor har det længe været et ønske at få Natteravnene på vingerne i centrum også. Det håber vi, aarhusianerne vil være med til at bakke op om", siger Chef for Natteravnene, Claus Staunstrup Nilsson.

For få frivillige
Netop borgernes opbakning er afgørende for, at Natteravnene bliver en aktiv del af Aarhus. Hidtil har der dog ikke været tilstrækkelig frivillig interesse i landets næststørste by. Med en donation fra Sallingfondene er det nu muligt at gøre noget ekstra for at få etableret en forening i Århus midtby. Og dette er blevet mødt med stor sympati og respekt fra blandt andet borgmester Jacob Bundsgaard:

"Det er vigtigt, at de unge kan nyde den frihed, det er at gå ud og more sig i nogle rammer, hvor det stadig er trygt og godt at være. Og hvor de ved, der er nogle voksne, der interesserer sig for dem", siger Jacob Bundsgaard.

Dokumenteret effekt
Natteravnene er en del af Fonden for Socialt Ansvar og har eksisteret siden 1998. Natteravnene har i dag mere end 4.000 frivillige ildsjæle fordelt på 144 lokalforeninger. De er årligt i kontakt med ca. 750.000 børn og unge – og de ses af langt flere.

Netop Natteravnenes synlige tilstedeværelse og omsorgsfulde indsats har en dokumenteret tryghedsskabende effekt, og de er med til at fremme livsglæde, trivsel og gode fælles­skaber blandt børn og unge.

Kom til næste møde om Natteravnene onsdag den 4. april, kl. 19 på Godsbanen.