Natteravnene savner frivillige på Nørrebro

Natteravnene gør nu en målrettet indsats for at etablere en lokalafdeling på Nørrebro og Østerbro i København. Trods stor lokal interesse, har der hidtil været for få frivillige, men det gør Natteravnene nu noget ved.

Trygt natteliv for byens unge. Det er omdrejningspunktet, når Natteravnene i de karakteristiske gule jakker går ud i Københavns byliv. I forbindelse med fejring af Natteravnenes 20 års jubilæum og Nordisk Natteravne Dag, etablerer vi nu en lokalforening på Nørrebro og Østerbro.

’I dag er der kun Natteravne i København City, Frederiksberg, på Islands Brygge – og i forstæderne til København. Det skal der gøres noget ved! De unge søger jo ofte ind til byen og til Brokvartererne, og derfor har det længe været et ønske at få Natteravnene på vingerne igen. Det håber vi, beboerne på Nørrebro og Østerbro vil være med til at bakke op om’, siger Chef for Natteravnene, Claus Staunstrup Nilsson.

For få frivillige
Netop borgernes opbakning er afgørende for, at Natteravnene bliver en aktiv del af bylivet.
’Der har tidligere været Natteravneforeninger på både Nørrebro og Østerbro, men de er desværre døet lidt ud. Storbyen har i den grad behov for Natteravne. Det undrer os, at man i en storby som København ikke kan engagere frivillige, når man tænker på, hvor mange unge mennesker, der går i byen her’, fortæller Claus Staunstrup Nilsson.


Kom til iformationsmøde på ydre Nørrebro
Mandag den 8. oktober 2018, kl. 19 på Bygmestervej 10, København NV.

Her fortæller Natteravnene om, hvordan de gør byen mere tryg for de unge og om de mange gode oplevelser, det giver at være Natteravn.  Alle interesserede vil få tilbudt en prøvevandring med to erfarne Natteravne.
Og du behøver kun at gå 4 gange årligt for at gøre en kæmpe forskel.

Dokumenteret effekt
Natteravnene er en del af Fonden for Socialt Ansvar og har eksisteret siden 1998. Natteravnene har i dag mere end 3.000 frivillige ildsjæle fordelt på 146 lokalforeninger. De er årligt i kontakt med ca. 750.000 børn og unge – og de ses af langt flere.

Netop Natteravnenes synlige tilstedeværelse og omsorgsfulde indsats har en dokumenteret tryghedsskabende effekt, og de er med til at fremme livsglæde, trivsel og gode fælles­skaber blandt børn og unge.


Natteravnene skaber tryghed
Natteravnene er synlige i gadebilledet ofte på fredage og lørdage i nattetimerne, hvor de unge er i byen, men også til lokale events som Distortion, sidste skoledag, Blå Mandage m.m. 

7 gode grunde til at blive Natteravn

  • Du skaber tryghed blandt unge og deres forældre
  • Du får masser af smil og dejlige oplevelser
  • Du bliver de unges ekstra ven i byen
  • Du styrker dit lokalsamfund
  • Du er med til at gøre en forskel
  • Du får motion og frisk luft
  • Du bliver en del af et stærkt fællesskab