Natteravnene gentager succesen og skaber tryghed for festglade unge til Distortion 2019

I 2018 havde Natteravnene for første gang indgået et officielt samarbejde med Distortion om at skabe tryghed for de unge, der færdes i gaderne under den store åbne gadefest I København. Det blev en kæmpe succes, og Natteravnene vil igen i 2019 være tilstede for at skabe tryghed. Natteravnene kommer rejsende fra hele landet og vil være til stede den 29. maj på Nørrebro og den 30. maj på Vesterbro. 

Natteravnene er igen i år tilstede til landets største gadefest og musikfestival Distortion på Nørrebro og Vesterbro, som en del af Distortions tryghedsteam. Natteravnene vil som altid dele bolsjer og kondomer ud til de mere end 100.000 deltagere. Natteravnene går som de plejer i hold af tre iført de velkendte gule jakker og skaber tryghed for de unge.

En glad aften for de unge til Distortion
Natteravnene er frivillige voksne, som hver weekend passer på de unge i nattelivet. Indsatsen til Distortion er vigtig for Natteravnene, som kan være med til at bidrage, til at rigtig mange unge får gode oplevelser.
”Vi gør meget for, at det skal blive en glad og festlig aften for de unge. Det er en festival, hvor over 80.000 mennesker – og en del helt unge - hører musik, fester og drikker i Københavns gader. Så det er også en aften, hvor man let kan få en tår over tørsten og måske kommer i en situation, man ikke kan håndtere. Derfor er Natteravnene på gaden det meste af aftenen og natten”, fortæller Claus Staunstrup Nilsson, Chef for Natteravnene.

Tuborgfondet står bag 
Tuborgfondet er en af Natteravnenes stærkeste samarbejdspartnere og med både Natteravnenes og Tuborgfondets store fokus på fællesskaber er det åbenlyst, at Natteravnene skal være stærkt repræsenteret til en stor folkefest som Distortion.
”Natteravnene er med til at skabe en god Distortion for de mange unge, der deltager i gadefesterne og fællesskabet omkring musikken til Distortion, og det er vi stolte over at være en del af,” fortæller sekretariatschef i Tuborgfondet, Peter Giacomello.

Natteravne fra hele landet med DSB
Til årets Distortion kommer mere end 100 Natteravne og flere komme rejsende langvejs fra. Dette er muligt på grund af DSB, som støtter Natteravnene hele året ved at give gratis transport til Natteravne på tur.

Natteravnene vil være en del af Distortions tryghedsskabende indsats. På baggrund af de gode erfaringer fra sidste år, har Distortion ønsket at indgå et officielt samarbejde med Natteravnene, som igen i år vil være talstærkt til stede under gadefesterne. 

”Vi oplevede en positiv respons fra vores gæster på at Natteravnene gik rundt i gaderne. De fleste kender Natteravnene, og ved det er trygt at henvende sig til dem. Desuden har de en uvurderlig erfaring i håndtere unge i feststemning, så for Distortion er det et kæmpe plus at have Natteravnene med til Distortion, fortæller Emilie Drifte, der er frivilligansvarlig for Distortion. 

Natteravnene vil både onsdag den 29. maj og torsdag den 30. maj have base i nærheden af Distortions førstehjælps-telte. 
Natteravnenes base er onsdag den 29. maj på Nørre Alle 2 på Nørrebro og torsdag den 30. maj på Krusågade 1 på Vesterbro.