Natteravnene passer på unge i hele Danmark på J-dag

Natteravnene er til stede i hele landet i over 100 byer, for at hjælpe de unge med at J-dag den 1. november bliver en god og festlig aften.

Natteravne i over 100 byer vil være ude på J-dag fredag d. 1. november, hvor julebrygget skænkes op kl. 20.59 på diskoteker, caféer og værtshuse.

Natteravnene samarbejder med Carlsberg/Tuborg om at udbrede budskabet om, at J-dag er en glad aften, hvor både unge og voksne drikker julebryg med respekt for sig selv og for omgivelserne.

”J-dag er en aften, hvor tusinder af unge går ud for at hygge sig og tage hul på julestemningen. Som altid er Natteravnene tilstede, hvor de unge er, og derfor er Natteravnene på gaden det meste af aftenen og natten, fortæller Claus Staunstrup Nilsson, Chef for Natteravnene.

En glad aften for de unge
Natteravnene er frivillige voksne, som hver weekend passer på de unge i nattelivet. Og J-dag er en af årets helt store aftener. Det betyder også, at der er ekstra mange Natteravne på gaden den aften.
”Vi gør alt for, at det skal blive en glad og festlig aften. Vi uddeler Tuborgs populære blå nissehuer, kondomer og bolsjer til de unge. Samtidig er det en god anledning til en snak om at drikke med respekt, så det bliver en glad aften uden overdreven druk og uheldige episoder, siger Claus Staunstrup Nilsson”.

Han understreger, at Natteravnene ikke kommer med løftede pegefingre. De bliver bare mindet om det i en hyggelig tone. ”Vi har et mangeårigt samarbejde med Carlsberg/Tuborg om, at J-dag foregår på en ansvarlig måde. I år har vi Natteravne ude i mere end 100 byer og vores fælles mål er, at de unge skal have det sjovt på en tryg måde, slutter han”.


Om Natteravnene
Natteravnene er frivillige, ansvarlige voksne, som går i byen for at være der for børn og unge. Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule jakke, typisk i aften- og nattetimerne, hvor de unge går i byen. Der er ca. 3500 frivillige Natteravne fordelt i 150 byer i Danmark.

Natteravnene er støttet af private erhvervspartnere. Tuborgfondet, DSB og Rema 1000 er de tre største partnere, der støtter den landsdækkende indsats. Mange andre fonde støtter specifikke indsatsområder med øremærkede donationer.
Læs mere på Natteravnene.dk

Natteravnene er en del af Fonden for Socialt Ansvar

Kontakt kommunikationskonsulent Jakob Bové for mere information, eller hvis der er nogle journalister, der vil med ud at gå på J-dag.

Pressekontakt:

Jakob M. Bové
Kommunikationskonsulent
Tlf.: 24246322 
jakob@socialtansvar.dk